پايش سلامت سازه هاي خاص

پژوهشكده بهره وري صنعت نفت دانشگاه صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي طي قراردادي 2 ساله با شهرداري تهران (شركت نوسازي عباس آباد) مامور به پايش سلامت سازه بلندترين برج پرچم خاورميانه و سومين برج پرچم دنيا شد.

در دو دهه گذشته سيستم ­هاي پايش سازه به طور وسيعي در مهندسي عمران مورد استفاده قرار گرفته ­اند. دليل اهميت پايش سلامت سازه ­ها به كارايي آن باز مي­ گردد. از مهم ترين سازه ­هايي كه نياز به پايش سلامت دارند مي توان سكوهايي نفتي، نيروگاه ها، توربين هاي بادي، سدها، پل هاي معلق و طويل، تونل ها و سازه هاي بلند مرتبه و برج ها را نام برد كه به طور قابل ملاحظه اي در حال توسعه مي باشند. پايش سلامت سازه اي يك تكنولوژي پيشرفته مي باشد كه در آن با نصب تجهيزات و سامانه هاي مدرن شبكه سنسور بر روي سازه و ثبت ارتعاشات سازه (شتاب، سرعت، جابجايي، كرنش و...) در نقاط مختلف و تفسير ارتعاشات، درجه سلامت سازه و آسيب هاي موجود در سازه را شناسايي مي كند و بر اساس داده هاي به دست آمده با استفاده از روش هاي آماري، آناليز چرخه عمر و برنامه تعمير و نگهداري براي سازه صورت مي گيرد.

برج پرچم بوستان طالقاني، بلندترين پايه پرچم خاورميانه است كه ارتفاع اين سازه 143 متر مي باشد و به عنوان يكي از سه پايه پرچم مرتفع دنيا شناخته مي شود. همچنين لازم به ذكر است كه ابعاد پرچمي هم كه روي اين برج به اهتزاز در آمده 42 متر در 24 متر است. يعني اين پرچم هزار متر مربع وسعت دارد كه در نوع خود بي نظير است.

تعداد بازدید:
تاریخ:
1398/05/06
كليه حقوق اين وب سايت متعلق به دانشگاه خواجه نصير الدين طوسي ميباشد.